top of page

De ultieme foto hack!Fotografie is waarschijnlijk één van de meest klassieke hobby's die er bestaan. Er zijn dan ook al tal van blogposts en artikels over geschreven.


- Wat zijn de beste camera's?

- Welke instellingen kan je best gebruiken?

- Hoe moet je de regel van derden toepassen?

- Wat zijn de beste hoeken om te fotograferen?

- Gebruik van filters...

- ...


Al deze puntjes zijn wel interessant en zeker de moeite om je eens in te verdiepen, maar zijn naar mijn mening allemaal bijkomstig. Een tip die ik ooit gehoord heb is mij altijd bijgebleven en als je het mij vraagt de allerbeste tip ooit! Benieuwd wat die tip was? Wel, het kan samengevat worden in de volgende zin:


Ga voor iets moois staan, bij voorkeur met subliem licht!

Al wat je nu nog moet doen is de camera in de juiste richting houden en op de sluiterknop drukken. Veel kans dat je een prachtige foto hebt genomen! Dit ongeacht of de camera nu peperduur was of een simpele telefoon is waarvan de instellingen op auto staan. Vaak kunnen we ons verliezen in gadgets, lenzen, regeltjes of nieuwe camera's en vergeten we deze essentiële tip.
Deze foto is genomen iets na de middag vanaf Le Brévent. Je hebt er een prachtig uitzicht over het lagergelegen Chamonix en het massief van de Mont Blanc. Hoewel het onderwerp hier al goed zit, kon het licht uiteraard wel beter.


Het geluk aan je kant...

Voor onderstaande foto's ben ik om 3u30 opgestaan, en klom ik meer dan 1000 hoogtemeters in het donker vanuit Chamonix. Tijdens het klimmen 's nachts kon ik geen sterren zien, wat weinig goed beloofde voor de condities. Eenmaal boven moeten de temperaturen rond het vriespunt geweest zijn. Alles was in een dichte mist gehuld en ik probeerde mezelf warm te houden. Na een half uur wachten en rond het tijdstip van de zonsopkomst werd mijn geduld beloond. Hier en daar begon de mist op te trekken en waren stukken van het massief en de bergen voor mij zichtbaar. Kort daarna kon ik een werkelijk prachtige en adembenemende zonsopgang aanschouwen. Het geluk staat vaker aan je kant wanneer je op het juiste moment ook op de juiste plaats bent!Misty Mont Blanc

 

Mont Blanc sunrise
Het Mont Blanc massief
83 weergaven0 opmerkingen

Komentarze


bottom of page